Terug naar overzicht

Technical Consultant (fulltime, Den Bosch) – Den Bosch

Den Bosch40 uur

Introductie

Als Technical Consultant zorg je voor het draaiende houden van de IT-infrastructuur en daarmee de technische kwaliteit van de applicaties voor transportplanning bij de klanten te verbeteren! Je werkt bij een bedrijf met een ‘startup’ cultuur in de omgeving van Den Bosch.

Organisatie

Waar kom je als Technical Consultant te werken?

Bij een dynamisch en innovatief bedrijf dat is gespecialiseerd in het bouwen van software voor de transportplanning in de petrochemische industrie. Het is uniek in zijn soort doordat het bedrijf zowel de software ontwikkelt als de daadwerkelijke logistieke transportplanning organiseert voor haar klanten. Dit bedrijf heeft een echte ‘startup’ cultuur en mentaliteit. Vanwege groei zijn zij op zoek naar een Technical Consultant.

In dit jonge en informele bedrijf werken +/- 50 collega’s. Daarbij is de ene helft werkzaam voor de software ontwikkeling en de andere helft voor de uitvoering van de daadwerkelijke logistieke planning van haar klanten. De praktijkervaringen vanuit het planningsteam dienen als input voor de ontwikkeling van het softwareteam.

De werksfeer is heel ontspannen en relaxed. De korte lijnen en open cultuur zijn kenmerkend voor dit bedrijf. De start van je werkdag is flexibel. Je begint tussen 8:00 en 10:00 uur. Elke dag om 10:00 uur is er een (online) sprint met het team. Je werkt samen aan de doelstellingen van die dag.

Functie

Wat ga je als Technical Consultant doen?

Je komt te werken binnen het DevOps team. In dit team zul je werken aan het uitleveren van ons softwarepakket bij nieuwe klanten. Hiernaast ga je jezelf ontwikkelen door het beheren en verbeteren van de IT infrastructuur, het bouwen van koppelingen met de informatiesystemen van de klanten en het maken van koppelingen met allerlei apparatuur in vrachtwagens.

Development

Je bent verantwoordelijk voor het creëren van interfaces tussen de systemen en de systemen van de klant. Daarnaast help je mee de software te koppelen aan allerlei informatiediensten die beschikbaar zijn in een vrachtwagen. Voorbeelden zijn flowmeters en tachografen.

Implementatie
Als collega van het DevOps-team neem je een hands-on rol op binnen implementatieprojecten. Taken omvatten de configuratie van de software en gerelateerde databases, testen en gebruikerstraining.

Systeembeheer
Jouw vaardigheden zijn nodig om de IT-infrastructuur en de infrastructuur van klanten te beheren en te verbeteren. We zijn altijd bezig met het vinden van manieren om diensten betrouwbaarder te maken en ons meer inzicht te geven in de prestaties ervan.


Als technisch consultant ben je medeverantwoordelijk voor het draaiend houden van de IT-infrastructuur. Hiernaast kun je je technische vaardigheden toepassen voor het inrichten van systemen bij nieuwe klanten, en kun je helpen met het bouwen van koppelingen met de interne systemen van klanten. Een gemiddelde installatie van de software wordt uitgevoerd op een viertal virtual machines.

1) Een databaseserver. Dit is een Windows VM met daarop een installatie van MSSQL.

2) Een applicatieserver. Hierop draait de back-bone van de software. Alle automatische processen vinden hier plaats.

Dit is een Windows VM met een installatie van VisualCron als automatiseringstool.

3) Een remote-desktopserver. Dit is een Windows VM met daarop een clientinstallatie. Alle planners loggen in op dit systeem om hun dagelijkse werkzaamheden te verrichten.

4) Een webserver. Dit is een Ubuntu VM met daarop een aantal Docker containers. De Docker containers worden ontsloten aan het internet via Nginx als reverse proxy.

We monitoren deze servers door middel van een Telegraf/InfluxDB/Grafana setup. Het doel van zulke monitoring is natuurlijk om het aantal alerts dat we ontvangen minimaal te houden. We ontvangen deze alerts via Telegram en via Slack.

Voor interne installatie van de software, hosten we een aantal fysieke servers in een datacenter in de buurt. Deze servers draaien VMware vSphere/ESXi. Alle benodigde VMs draaien hierop. Externe klanten beheren hun hardware vaak zelf.

Functie-eisen

Wat verwachten wij van een Technical Consultant?

– Je bent een teamspeler, met focus op bedrijfswaarde
– Je bent bekend met lean en agile software development methodologieën
– Je hebt ervaring met systeembeheer
– Je hebt interesse in software development
– Kennis over de programmeertalen Kotlin en C# is een pré
– Kennis over de systemen die we gebruiken is een pré (Windows Server, Microsoft SQL Server, VisualCron, Ubuntu Server, Docker, Nginx, Telegraf/InfluxDB/Grafana)
– Je bent accuraat en analytisch vaardig

Aanbod

Wat kunnen wij jou als Technical Consultant bieden?

– Fulltime baan van 32 – 40 uur per week
– Een aantrekkelijk salaris tot €4000 bruto per maand op basis van jouw kennis en ervaring
– Een uitstekend pensioen
– 27 vakantiedagen per jaar (obv fulltime)
– Een team van zeer gemotiveerde professionals
– Een betrouwbare, betrokken en ambitieuze werkgever
– De mogelijkheid om deel uit te maken van een scale-up avontuur
– Na Covid te mogelijkheid om thuis te blijven werken voor maximaal 2 dagen.

Inlichtingen

Sollicitatieprocedure

Overtuigd van deze vacature? Reageer dan voor 15 maart 2021 door je CV te mailen naar Eline van Gent, Recruiter, via eline@fokkerrecruitment.nl.

Binnen 1-2 werkdagen ontvang je een reactie. Wil je eerst meer informatie? Neem telefonisch of via WhatsApp contact op met Eline. Bereikbaar op telefoonnummer 085-0803762.

Solliciteren