De 6 beste sollicitatietips voor techneuten

01 september 2020
Leestijd: 4 minuten

Solliciteren, hoe doe je dat? Jij bent een techneut en zeker geen ‘William Shakespeare’ in het schrijven van een gelikte sollicitatiebrief. Hoe kun dan toch zorgen dat je opvalt tussen die hele stapel sollicitatiebrieven? Hoe kun je ervoor zorgen dat de werkgever jouw unieke talent ziet? Wij helpen je om op te vallen en een perfecte match te vinden.

TIP 1: Mens wat ben je mooi

Solliciteren begint met een goede voorbereiding. Op welke functie solliciteer je? Wat weet je al over het bedrijf? Waarom wil je hier gaan werken? Waarom past deze functie echt bij jou? Als je deze vragen helder hebt dan kun je op een laagdrempelige manier via WhatsApp of e-mail een motivatie (met CV) sturen.

Overtuig in een paar zinnen waarom jij voor deze functie geschikt bent. Als je hier goed over nagedacht hebt, dan val je op! Realiseer je dat een potentiële werkgever,  de HR-manager en een recruiter ook gewoon mensen zijn. Als je vanuit je eigen kracht praat dan voelen die dit ook feilloos aan.

TIP 2: ‘Die wil ik’

Voor een werkgever blijft het belangrijk om in één overzicht snel en efficiënt te zien wie je bent, wat jouw werkervaring is en welke skills je hebt. Een werkgever moet meteen het gevoel krijgen: ‘Die wil ik!’ Daarom zullen we altijd om je CV vragen. Daarbij zijn een aantal dingen belangrijk:
– zet de belangrijkste en recentste werkervaring bovenaan
– zorg voor een duidelijk structuur
– een CV is nooit langer dan 2 pagina’s

Wil je hulp bij het schrijven of feedback op jouw CV? Je mag altijd je CV naar ons mailen info@fokkerrecruitment.nl dan kijken wij met je mee en geven je bruikbare en praktische tips.

TIP 3: Jouw eerste indruk

Om een eerste indruk te krijgen wie je bent en wat je reden van solliciteren is, plannen we een persoonlijke video call. Tijdens dit online introductiegesprek is het belangrijk dat jij jezelf goed presenteert. Denk hierbij aan het gezegde ‘Je krijgt nooit een tweede kans, om een eerste indruk te maken’ Als techneut ben je hier meestal tijdens je dagelijkse werk niet zo mee bezig.

Ondanks dat een video sollicitatie voelt als een laagdrempelige en informele manier van kennismaking zorg ervoor dat je haar netjes zit, dat je rechtop zit, geen hand onder je kin hebt, een verzorgde indruk maakt, de camera recht houd, luid en duidelijk spreekt en goed verstaanbaar bent (zonder omgevingsgeluiden).

TIP 4: Kennis is macht

Als wij overtuigd zijn van jouw kwaliteiten en een match zien met de werkgever dan gaan we je voorstellen. Hoe bereid je jezelf voor op je sollicitatiegesprek?

  1. Bekijk de website van een bedrijf zorgvuldig
  2. Lees de vacaturetekst vooraf goed door
  3. Zorg dat je weet wat je sterke en zwakke punten zijn
  4. Bekijk welke technische projecten jij hebt gedaan en hoe deze matchen met het bedrijf
  5. Zorg voor een verzorgde uitstraling
  6. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent
  7. Ga met een positieve mindset naar het gesprek
  8. Succes!

TIP 5: Praat als een techneut

Tijdens het sollicitatiegesprek komt er veel op je af. De HR-manager stelt je pittige en onverwachte vragen. Laat je hierdoor niet afschrikken. Als je goed bent voorbereid kun je prima antwoord geven. Heb je geen antwoord? Raak niet in paniek. Je mag eerlijk zeggen dat je geen antwoord hebt, of daar over na wil denken.

Andersom mag jij juist laten zien wie je bent. Vaak is je aankomende leidinggevende ook aanwezig tijdens dit gesprek. Maak hier gebruik van en laat zien wat je technische kennis is. Geloof maar dat jullie een click zullen hebben. Zorg dat je een aantal actuele technische werkervaringen paraat hebt. Vertel over jouw  technische bijdrage en welke skills je hebt gebruikt om dit project met succes af te ronden.

TIP 6: Geven en nemen

Wat is het juiste moment voor de salaris onderhandelingen? Zorg dat je weet wat je wilt verdienen en wat reëel is. Denk ook aan de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, pensioenregeling, ploegentoeslag etc. Onderhandelen is geven en nemen. Wil je echt kans maken op die ene baan dan vergt dat van beide partijen enige toegeeflijkheid. Als recruiter kunnen we je een goed advies geven over de realiteit van je salariswensen en tips voor een goede onderhandelingspositie.

Hopelijk geven deze 6 tips je voldoende vertrouwen om te starten met solliciteren en te gaan voor die nieuwe droombaan. We zien je motivatie graag tegemoet en duiken samen met jou in een leuk sollicitatie avontuur.

Wil je op de hoogte blijven van onze openstaande vacatures?
Meld je dan aan voor de Job Alert.

 

 

Terug naar overzicht