Onze Blogs

01 maart 2021

TIP 3: Je winkel op orde hebben

Bij het werven van kandidaten zullen zij als eerste naar de (werkenbij-) website van een bedrijf gaan om informatie te vinden. Een goede werkenbij-website geeft je de mogelijkheid om jezelf als potentiele werkgever te onderscheiden en een goede eerste indruk geven. Het is dus belangrijk om deze 'winkel' goed op orde te hebben.

Leestijd: 2 minuten
01 februari 2021

TIP 2: Om over naar huis te schrijven

Soms kom je die ene vacature tegen waarvan je meteen enthousiast wordt. Een vacature om 'over naar huis te schrijven' Hoe schrijf je aantrekkelijke vacatureteksten? Lees verder...

Leestijd: 2 minuten
12 januari 2021

TIP 1: Een goed begin is het halve werk

In 2021 geven we elke maand een slimme recruitmenttip waarmee je leert hoe je goede kandidaten kunt werven. Deze tips zijn ontstaan vanuit jarenlange ervaring en onze liefde voor het recruitmentvak. We delen onze inzichten graag om, stap voor stap, jullie recruitmentproces naar 'the next level' te brengen. Lees verder...

Leestijd: 2 minuten
26 november 2020

Recruitment is vakwerk

Zo ongeveer drie jaar geleden begon de krapte op de arbeidsmarkt toe te nemen. Om alle openstaande vacatures te kunnen vervullen had Simone van Rooijen (HR-manager bij Dutch Bakery) een grote hoeveelheid lokale bemiddelingsbureaus die meehelpen. Simone wist “Dit moet efficiënter kunnen, maar hoe dan?”

Leestijd: 4 minuten
09 november 2020

De slimste weg naar kandidaten

De arbeidsmarkt zit momenteel in een vacuüm. Volgens het CBS is in oktober 2020 het consumentenvertrouwen gedaald met 30%. Tegelijkertijd zie je dat het in allerlei sectoren moeilijk blijft om arbeidskrachten te vinden. Ruim 10% van alle ondernemers geeft aan dat zij het tekort aan arbeidskrachten, nog steeds als een belemmering ondervinden bij hun bedrijfsactiviteiten. Hoe kun je dat slim oplossen?

Leestijd: 2 minuten
01 september 2020

De 6 beste sollicitatietips voor techneuten

Solliciteren, hoe doe je dat? Jij bent een techneut en zeker geen 'William Shakespeare' in het schrijven van een gelikte sollicitatiebrief. Hoe kun dan toch zorgen dat je opvalt tussen die hele stapel sollicitatiebrieven? Hoe kun je ervoor zorgen dat de werkgever jouw unieke talent ziet? Wij helpen je om op te vallen en een perfecte match te vinden.

Leestijd: 4 minuten

Koffie met Bossche bol?

Wij zitten met ons kantoor in het centrum van Den Bosch. Je bent altijd welkom op ons kantoor. We heten je van harte welkom met een Bossche bol. We kunnen ook samen, op 1,5 meter afstand, met een kopje ‘Koffie-Recruitment TO GO’ een rondje lopen door de binnenstad. Of wij komen naar jou! Wat je wilt!

Neem contact op
07 augustus 2020

Komkommertijd? Ben jij voorbereid?

Het is zomervakantie, bouwvak, de tv heeft een uitzendstop en de kranten komkommertijd. Het is aanlokkelijk om op je (thuis)kantoor in te dommelen tot er weer actie is. Maar deze rustige zomerperiode kun je ook nuttig besteden.

Leestijd: 4 minuten
30 juni 2020

Jouw skills zijn jouw talenten

Je bent je baan kwijt of je wilt een nieuwe stap maken in je carrière? Oftewel je zoekt een baan en wilt het goed aanpakken. Welke skills heb jij? Wat is jouw talent? Wij geloven in persoonlijke aandacht en maken samen jouw talenten zichtbaar.

Leestijd: 2 minuten
18 februari 2020

Wij zijn jouw HR-verlengstuk. Wij begrijpen jou!

Je werkt op de HR-afdeling en bent dagelijks druk om alle medewerkers met volle tevredenheid te laten werken. Daarnaast moet je ook nog aan de slag om kandidaten te werven voor alle openstaande vacatures. Uit onderzoek van het UWV blijkt dat 46% van de werkgevers moeite heeft met het vervullen van vacatures.

Leestijd: 4 minuten